Start Deserti / Torte i kolači Jokina torta

Jokina torta

Clipboard20

Priprema:
Kore:
1. Umutiti 4 jajeta sa 4 kašike šećera, pa umešati 4 kašike mlevenih pečenih lešnika i 2 kašike brašna.
2. Sve lepo sjediniti, uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
3. Na isti način pripremiti i drugu koru, ali umesto mlevenih lešnika umešati 4 kašike kokosa.
4. Treću koru pripremiti na isti način kao i prve dve, ali umesto mlevenih lešnika i kokosa, umešati 3 kašike kakaoa i 4 kašike brašna.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen puding.
2. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađenu smesu sastaviti sa umućenim margarinom, a zatim umešati 200 g mlevenih pečenih oraha.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: kora I, fil, kora II, fil, kora III, fil. Ukrasiti po želji.

Recept Ane Nešić iz Bošnjana
Recept Ane Nešić iz
Bošnjana

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!