Start Glavna jela Juneća lepeza

Juneća lepeza

juneca lepeza
Priprema:
1. Pomešati senf sa seckanim belim lukom, biberom i mešavinom začina po ukusu.
2. Junetinu zaseći (1,5 cm) po dužoj strani na nekoliko mesta (meso treba da ostane u komadu).
3. U zareze utrljati pripremljen senf, a potom u svaki staviti po tanku krišku hleba i slanine.
4. Meso čvrsto svezati jačim koncem i premazati preostalim senfom.
5. Iseći glavicu crnog luka na listiće, a šargarepu na kolutove. Dodati 2 lovorova lista i sve staviti u kesu za pečenje.
6. Preko toga položiti meso. Kesu svezati i meso peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 90 minuta.
7. Sa ispečenog mesa odstraniti konac, pa iseći na komade i služiti uz prilog po želji.

Recept Vesne Milanović iz Lajkovca
Recept Vesne Milanović iz
Lajkovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!