Start Trikovi i saveti Kad im prođe sezona: 7 načina da sačuvate jagode

    Kad im prođe sezona: 7 načina da sačuvate jagode

    Foto: Guliver/Thinkstock
    Foto: Guliver/Thinkstock

    Smrzavanje celih jagoda
    Smrznute jagode su idealne za izradu voćnih frapea i za kolače tekom cele godine. Jagode je najbolje smrzavati pojedinačno: oprane i očišćene rasporediti tako da se ne dodiruju. Staviti ih u zamrzivač i tek kad se smrznu, zapakovati u kesu. Na ovaj način mogu se smrzavati i maline, kupine, borovnice…

    Umak od jagoda
    Odličan je kao preliv za sladoled, palačinke, kolače (čizkejk, čokoladne torte) ili kao dodatak musliju.
    Očišćene jagode sa kašikom šećera i pola kašike limunovog soka izmiksati u blenderu (na pola kile jagoda ide jedna kašika šećera i limuna).
    Po potrebi dodati još šećera i preliv staviti u posudu za zamrzavanje.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!