Start Kako napraviti Kako da napravite bademovo mleko

Kako da napravite bademovo mleko

ThinkStock
ThinkStock

Bademe je za izradu mleka potrebno je potopiti preko noći. Vodu u kojoj su se bademi bili potopljeni bacite, a bademe oguliti i staviti u blender s tri puta većom količinom vode. Da bi se što bolje usitnili, vodu dodajte malo po malo.
Začine i zaslađivače dodati po želji: preporučuje se 3 kašičice meda ili javorovog sirupa, a da bi mleko bilo još kremastije, dodati 1 kašičicu kokosovog ulja.
Mleko je poželjno aromatizirati. Obično se koristi štapić vanile, može i malo cimeta te prstohvat soli.

Sledeći korak – ceđenje
Bademovo mleko može se procediti kroz sitnu cetku, a ukoliko želite da uklonite sve komadiće, koristiti gazu (gazu saviti kako bi bila gušća, a zatim kroz nju izliti mleko). Pulpu nakupljenu na gazi dobro iscediti, ona je najukusnija.
Ostatak pulpe nemojte baciti, može se iskoristiti kao dodatak u ovsenoj kaši, u frape, kao i kolače, a može se i zamrznuti i tako sačuvati za izradu kolača.

Napomena:
Domaće mleko od badema može stajati u staklenoj flaši u frižideru 3-4 dana.

Izvor: tportal.hr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!