Start Trikovi i saveti Kako da vam kasne noćne užine budu zdravije

  Kako da vam kasne noćne užine budu zdravije

  Šta da jedete ako imate problem sa kasnim noćnim užinama? Čak i ako preko celog dana imate zdravu ishranu i konzumirate sve umereno, jedna noćna užina može sve da pokvari. Pokušajte da upotrebite sledeće savete koji će vam pomoći da jedete zdravije i da se ujutru osećate bolje.

  Foto: Gulliver/Thinkstock
  Foto: Gulliver/Thinkstock

  Obratite pažnju na vaše navike za čime uglavnom posežete da jedete, pa na kraju shvatite da to i nije baš dobar izbor? Možda je čips koji ste pojeli nad kuhinjskom radnom površinom? Ili sladoled koji ste jeli direktno iz posude? Možda je i kikirki puter kojeg ste “napali” sa kašikom?

  Moguće je da ste navikli da svratite do prodavnice po slatkiše nakon posla.. Šta god da je u pitanju, identifikujte izbore zbog kojih se ne osećate dobro sledećeg dana. Kada to saznate, znaćete šta treba da menjate. Isplanirajte unapred Nemojte se izgladnjivati jer će “čuvanje” kalorija samo doneti još gore stanje – moraćete nešto da pojedete.

  Kada pokušate da ne jedete ništa, a gladni ste, nećete toliko obraćati pažnju na hranu koju birate kada ne budete mogli da izdržite više, što je još gore od svesnog uzimanja grickalica.

  Da biste izbegli hranu zbog koje ćete žaliti posle, u kasnim satima, šta je potrebno raditi pogledajte OVDE.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!