Start Glavna jela Povrće Kako iskoristiti uskršnja jaja – složenac s tikvicama, kobasicom i jajima

Kako iskoristiti uskršnja jaja – složenac s tikvicama, kobasicom i jajima

Složenac s tikvicama i kuvanim jajima
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

3 pikantne kobasice
2 tikvice
6-7 kuvanih jaja
150 g rendanog kačkavalja
1 glavica crnog luka
250 ml neutralne pavlake
2 jajeta
so, biber
ulje

Priprema:

1. Kobasicu i tikvice iseći na kolutove. Crni luk očistiti i iseći na tanke kolutove. Jaja preseći na polovine.
2. Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa poređati sloj tikvica, dodati red kuvanih jaja, posuti kačkavaljem, poređati kolutove luka a zatim dodati i kobasice, pa ponovo položiti tikvice.
3. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta u zavisnosti od veličine tepsije, ali tako da tikvice budu poslednji tj. gornji sloj.
4. Složenac preliti umućenom nautralnom pavlakom i jajima, dodatno posuti rendanim kačkavaljem i pokriti alu-folijom.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta, a zatim skloniti foliju i peći još desetak minuta tj. dok ne porumeni.

Ovde vas očekuje više sjajnih ideja i recepata na istu temu.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!