Start Trikovi i saveti Kako napraviti savršene minjone + recept

  Kako napraviti savršene minjone + recept

  Foto: Guliver/Thinkstock
  Foto: Guliver/Thinkstock
  Iako se ovi kolači redovno nalaze na policama mnogih poslastičarnica u gradu priprema minjona za mnoge predstavlja nedokučivu tajnu. Uz malo spretnosti i strpljenja svaka domaćica može pripremiti ove savršene slatke zalogaje.
  Testo za minjone treba pripremati sa najvećom pažnjom a zatim iseći na komade ili modlicom vaditi različite oblike. Najmanji ostaci testa su kod sečenja na kvadrate i pravougaonike jer tu otpadanju samo krajevi. Međutim, ukoliko se pripremaju minjoni drugih oblika ostaci se mogu usitniti, pomešati sa malo nadeva ili džema, formirati u kuglice i preliti glazurom.
  Najbolji način za prelivanje minjona glazurom jeste minjon nabosti viljuškom pa umakati u glazuru. Ovo je vrlo ekonomičan način za pripremu većih količina minjona. Ukoliko pripremate manje količine najbolje je minjon nabosti na viljušku pa nad sudom sa pripremljenom glazurom kašikom prelivati kolačiće.
  Kod minjona je najbitnije da su raznobojni i raznovrsno ukrašeni, čak ako im je sadržaj isti. Zbog toga uvek treba pripremiti osnovnu tzv. belu glazuru i podeliti je na više delova pa raznovrsno obojiti jestivom bojom. Nakon nanošenja glazure sačekati da se prosuši a zatim minjone staviti u papirne korpice i tako poslužiti.

  Na sledećoj strani pogledajte kako pripremiti glazuru za minjone… 

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!