Start Glavna jela Kineske šnicle

Kineske šnicle

Clipboard12

PRIPREMA:
Pljeskavice:
1. U odgovarajućoj vanglici pomešati mešano meso sa jajima i uljem, pa dodati brašno, prašak za pecivo, sitno seckani crni i beli luk.
2. Na kraju sipati vodu, pa umešiti rukama da se dobije homogena smesa i ostaviti da odstoji u frižideru oko 20 minuta.
3. Dlanovima formirati pljeskavice pa ih pržiti u vrelom ulju.
Prilog:
1. Spanać obariti, procediti i iscepkati.
2. Na puteru izdinstati sitno seckan crni luk, šargarepu i beli luk, pa dodati spanać.
3. Pržiti kratko uz stalno mešanje. Potom dodati brašno i još malo mešati i na kraju dodati mleko.
4. Sve skloniti sa vatre i servirati uz pljeskavice.

Recept Angeline Kaitovic iz Šapca
Recept Angeline Kaitovic
iz Šapca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!