Start Zimnica Ove jeseni obavezno isprobajte recept za kisele tikvice

Ove jeseni obavezno isprobajte recept za kisele tikvice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 kg zucchini tikvica
2 l vode
½ l sirćeta
½ kg šećera
1 konzervans, bosiljak

Priprema:

1. Tikvice iseći na kolutove i ostaviti sa strane.
2. Vodu pomešati sa šećerom i sirćetom, pa prokuvati. Kada počne da vri skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. U prohlađen presolac dodati konzervans i mešanjem rastvoriti.
4. Prethodno oprane i osušene tegle napuniti tikvicama (po želji, dodati koji list svežeg bosiljka), pa preliti pripremljenom tečnošću do grla tegle.
5. Zatvoriti, ostaviti prekriveno na toplom mestu da se ohladi.
6. Sutradan odložiti u ostavu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!