Start Deserti Kolači Kocke od maka

Kocke od maka

DH
DH

Sastojci:
– 150 g brašna
– 150 g mlevenog maka
– 150 g šećera
– 1 prašak za pecivo
– 4 žumanceta
– 2 dl mleka
– 150 g putera
– 200 g očišćenih višanja iz kompota
– rendana kora od jednog limuna
– 400 g džema od kajsije
– 2 kašike ulja
za šam
– 4 belanceta
– 100 g šećera
– sok od jednog limuna

Priprema
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter sa šećerom.
2. Potom dodati žumanca, mleko, brašno, prašak za pecivo i mleveni mak te sve zajedno umutiti mikserom.
3. Zatim dodati rendanu koru limuna i oceđene višanje pa polako promešati varjačom.
4. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom te u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 35 min.
5. Pečenu koru premazati džemom od kajsija.
6. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno uz neprestano mućenje dodavati 100 g šećera i sok od limuna.
7. Kada se šam zgusne, premazati ga preko džema od kajsija pa kolač vratiti u rernu da se peče dok šam ne porumeni.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!