Start Deserti / Torte i kolači Kokos torta

Kokos torta

Clipboard16

Priprema:
Kore:
1. Umutiti jedno jaje sa 7 kašika šećera i 7 kašika mleka, pa dodati 7 kašika ulja.
2. Zatim umešati 7 kašika kokosa i 7 kašika brašna i 1/2 kesice praška za pecivo.
3. Sve lepo sjediniti. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-30 minuta.
4. Na isti način pripremiti još jednu koru.
5. Treću koru pripremiti na isti način, ali umesto 7 kašika brašna umešati 6 i jednu kašiku kakaoa.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti pudinge, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Zatim ukuvati razmućene pudinge i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom i dodati aromu lešnika po ukusu.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: žuta kora, fil, braon kora, fil, žuta kora, fil.
2. Otopiti čokoladu sa margarinom te preliti preko torte.

Recept Izolde Januško iz Bačke Topole
Recept Izolde
Januško iz
Bačke Topole

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!