Start Kuvamo sa Urednica kuva za vas Urednica kuva za vas – kokos torta sa ananasom

Urednica kuva za vas – kokos torta sa ananasom

Krem – u šerpicu usuti sok od ananasa (iz konzerve), vodu, šećer i vanil-šećer. Kada provri, u tankom mlazu dodati umućenu smesu od žumanaca i gustina i sve vreme mešati, da se ne stvore grudvice. Smanjiti temperaturu i nastaviti neprestano mešanje. Kada masa postane jako gusta, skloniti sa ringle i prohladiti. Zatim, puter iseći na manje kockice, dodati u mlak fil i sve umutiti mikserom. U pripremljen fil dodati struganu koru limuna i sjediniti.
Finalni postupak
Biskvit I nafilovati sa ½ krema, pa na to ravnomerno rasporediti isečen ananas i blago pritisnuti biskvitom II i nafilovati sa drugom polovinom krema, vodeći računa da i stranice torte budu premazane. Tako pripremljenu tortu ostaviti par sati na hladno mesto.
Slatku pavlaku dobro ohladiti pa umutiti, obložiti i ukrasiti tortu.
Dekoristati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!