Start Predjela Peciva Koktel paštetice s kobasicama

Koktel paštetice s kobasicama

Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g lisnatog testa
200 g svežih kobasica
1 jaje
susam

Priprema:

1. Na brašnom posutoj radnoj površini istanjite oklagijom lisnato testo na debljinu od 5 mm i okruglim zupčastim nožem isecite na kvadrate 6 x 6 cm.
2. Sveže kobasice izvadite iz omota i iseckajte na manje komade.
3. Na svaki kvadratić testa stavite po parče kobasice, ivice testa premažite umućenim jajetom i zamotajte rolnice.
4. Pleh obložite papirom za pečenje i poslažite u njega rolnice testa. Premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Možete ih malo zaseći na vrhu da bi izgledale dekorativnije.
5. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 220°C oko 20-25 minuta dok blago ne porumene. Gotove paštetice poslužite dok su još tople.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!