Priprema:
Testo:
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa dodati omekšali margarin, šećer u prahu, jaje i mleko.
2. Mesiti dok se ne dobije srednje tvrdo testo koje se odvaja od prstiju (po potrebi i želji može se dodati još mleka da testo bude mekše).
3. Testo razviti oklagijom, premestiti ga u podmazan pleh i izbosti viljuškom.
Fil:
1. Sir pomešati sa pavlakom.
2. Posebno umutiti belanca sa šećerom postepeno dodajući žumanca. Zatim dodati rendanu koru limuna, omekšali margarin i brašno.
3. Sve lepo sjediniti, sastaviti sa smesom od sira, te sipati preko kore.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200°C dok ne porumeni.
5. Gotov kolač ostaviti da se malo prohladi, a potom ga premazati sa 1/2 umućenog šlaga, posuti ribizlama i ponovo naneti šlag. Ukrasiti ribizlama.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!