Start Deserti Kolač sa višnjama i grizom

Kolač sa višnjama i grizom

kolac
Priprema:
1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati 10 kašika šećera, 1 vanil-šećer i kuvati dok ne proključa. Potom dodati 10 kašika griza pa nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi da se zgusne.
2. U dublju tepsiju poslagati polovinu keksa prethodno natoljenog mlekom. Keks preliti toplim grizom i ostaviti da se stegne.
3. U manju šerpu sipati 8 dl vode, dodati 10 kašika šećera, višnje, 1 vanil-šećer i sačekati da proključa. Posebno umutiti 2 dl vode sa pudingom od vanile pa sipati u ključalu smesu i nastaviti sa kuvanjem mešajući dok se ne zgusne. Topao fil preliti preko ohlađenog griza i odozgo poslagati preostali keks.
4. Gotov kolač ostaviti da se ohladi (po mogućnosti u frižideru) a potom ga dekorisati umućenim šlagom.

Recept Ane Novković iz Kovina
Recept Ane Novković iz Kovina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!