Start Glavna jela Korak po korak: Bomba od karfiola

Korak po korak: Bomba od karfiola

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 manja glavica karfiola
800 g mlevenog mesa
16 lenti slanine
3 jajeta
4 čena belog luka
2 kriške hleba
2 kašike prezle
peršunov list
crvena mlevena paprika po potrebi
kim po ukusu
so, biber
ulje
krompir (za prilog)

Priprema:
1. Ceo karfiol skuvati napola u posoljenoj vodi. Paziti da se ne raspadne.
2. Nakon toga ocediti i ostaviti da se ohladi.
3. Hleb natopiti u vodi, pa dobro ocediti.
4. Pomešati s mlevenim mesom, dodati jaja, izgnječen beli luk, iseckan peršunov list i prezlu.
5. Sve dobro umešati rukama, posoliti i pobiberiti po ukusu. Posuti crvenom mlevenom paprikom i kimom, pa još jednom umešati.
6. Pleh obložiti papirom za pečenuje, a zatim na sredinu staviti karfiol. Sa svih strana obložiti mesom, a zatim umotati u lente slanine.
7. Očišćen krompir posoliti, posuti crvenom mlevenom paprikom i poređati oko karfiola u tepsiji.
8. Preliti s malo ulja, pa pokriti alu-folijom. Peći na 200°C 45 minuta. Zatim skinuti foliju i peći još 15-20 minuta.
9. Pečeno ostaviti da odstoji 10 minuta, pa tek onda iseći i poslužiti s krompirom.

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!