Start Glavna jela Supe i čorbe Krem čorba s povrćem

Krem čorba s povrćem

Krem čorba
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 kelerabe
1½ l tople vode
so, biber
suvi začin
peršunov list
ulje

Priprema:

1. Krompir, crni luk, šargarepu i kelerabu očistiti i sitno iseckati.
2. Na malo ulja dinstati crni luk, pa kada omekša dodati korenasto povrće i nastaviti dinstanje, uz dodavanje tečnosti, sve dok povrće ne omekša.

Krem čorba od spanaća

3. Dodati začine i preostalu vodu, pa na umerenoj temperaturi nastaviti kuvanje.
4. Kuvano povrće štapnim mikserom usitniti, toliko da se dobije homogena i glatka smesa.
5. Vratiti na ringlu i sačekati da provri, pa poslužiti uz krutone i dekorisano peršunovim listom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!