Start Deserti Torte Najlepše kremaste torte: Recepti za raskošne torte

Najlepše kremaste torte: Recepti za raskošne torte

Sladoled torta

DH
DH

Sastojci:
za koru
– 6 belanaca
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 3 dl mleka
za fil
– 6 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 6 dl mleka
– 250 g margarina
– 1 puding od vanile
– 1 puding od čokolade
– 50 g čokolade
za dekorisanje
– 4 dl slatke pavlake

Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Zatim dodati brašno i polako promešati.
2. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 175 ºC dok ne porumeni.
3. Pečenu koru, dok je još topla, preliti hladnim mlekom i ostaviti da nabubri.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa 6 kašika šećera i kuvati na pari mešajući sve dok se ne zgusne. Potom ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i umutiti mikserom. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela.
2. U manju šerpu sipati 2,5 dl mleka, dodati 3 kašike šećera i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti 0,5 dl mleka sa pudingom od vanile pa dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodati pola kreme od žumanaca i umutiti mikserom.
3. Posebno u drugu šerpu sipati 2,5 dl mleka dodati 1 kašiku šećera, i kuvati dok ne proključa. Puding od čokolade razmutiti sa 0,5 dl mleka pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U dobijenu smesu dodati drugu polovinu fila od žumanaca i umutiti mikserom.
4. Ohlađenu koru premazati filom od vanile, potom naneti fil od čokolade i na kraju dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!