Start Glavna jela Krmenadle sa sosom od rabarbare

Krmenadle sa sosom od rabarbare

Foto: Guliver/Getty images
Foto: Guliver/Getty images

Sastojci:
75 g nezaslađenog suvog grožđa
1 kašika balamiko sirćeta
0.5 dl kipuće vode
1 kašičica maslinovog ulja
pola glavice crnog luka
200 g stabljika rabarbare
4-5 čeri paradajza
1 kašika meda
prstohvat cimeta
4 krmenadle od 180 g
so, biber

Priprema:
1. U maloj činiji pomešajte nezaslađeno suvo grožđe, balazmiko sirće i kipuću vodu. Ostavite sa strane na 15 minuta.
2. U velikom tiganju na tihoj vatri zagrejte 1 kašičicu maslinovog ulja. Dodajte pola glavice sitno seckanog crnog luka i dinstajte dok ne postane proziran, oko 10 minuta.
3. U tiganj dodajte mešavinu sa suvim grožđem i iseckane stabljike rabarbare, odsečenih krajeva. Pred kraj dinstanja dodajte čeri paradajz i promešajte.
4. Kada povrće omekša dodajte med, cimet, te posolite i pobiberite. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
5. U drugom tiganju na srednjoj vatri zagrejte vrlo malo ulja, pa propržite krmenadle sa svake strane po pet minuta, poklopljene. Kada porumene, izvadite ih iz tiganja, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju, krmenadle servirajte uz sos od rabarbare.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!