Start Deserti Slatka testa Kroasan kifle s čokoladom

Kroasan kifle s čokoladom

Kroasan kifle sa čokoladom
Foto: Stockfood
  • 70 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
½ kg brašna
prstohvat soli
200 g putera
5 žumanaca
½ limuna
25 g kvasca
250 ml mleka
1 kašičica šećera
Fil
100 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
50 g mlevenih oraha

Priprema:

1. Kvasac i šećer pomešati u toplom mleku i ostaviti da zapeni. Žumanca umutiti i pomešati sa sokom i korom limuna. Puter rastopiti i ostaviti da se prohladi. Puter i žumanca sjediniti.
2. U brašno dodati so i promešati. Zatim, dodati kvasac i puter sa žumancima, te umesiti testo pogodno za rad. Podeliti na osam jednakih delova i formirati jufkice, pa pokriti pamučnom krpom i ostaviti da se dupliraju.
3. Čokoladu rastopiti sa šećerom u prahu, pa dodati mlevene orahe i sjediniti.
4. Nadošle jufke rastanjiti u kružni oblik, na debljinu oko 0,2 mm.
5. Premazati pripremljenim filom i zrakasto iseći na osam jednakih delova. Zatim, urolati i složiti u pleh obložen papirom za pečenje. Prekriti i ostavitii na toplom desetak minuta.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C petnaestak minuta tj. dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!