Start Predjela Peciva Kroasan viršle

Kroasan viršle

Sastojci:

– 800 g mekog brašna tip 400
– 2 dl jogurta
– 2 dl mleka
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– 1 svež kvasac
– 2 jajeta
– 1 belance
– 250 g margarina
– 1 pakovanje viršli
– 30 g susama

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, svež kvasac i 1 kašičicu brašna, pa promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, jogurt, jaja i so. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Umešeno testo podeliti na 8 jufki, a potom svaku istanjiti kako bi se dobile lepinjice prečnika 30 cm. Sve lepinjice, sem poslednje, premazati margarinom, naslagati jednu na drugu i ostaviti da odstoji 30 min.
4. Odstojalo testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Premazati ga belancetom, a potom na donji kraj testa uzdužno poslagati viršle i urolovati.
5. Veknu iseći na rolate debljine 2 cm i posuti susamom. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati rolate i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!