Start Glavna jela Povrće Krompir paprikaš sa kiselim krastavcima

Krompir paprikaš sa kiselim krastavcima

Posni paprikaš
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg krompira
200 g pečuraka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 veća paprika
3 veća kisela krastavca
400 g pelat paradajza
700 ml tople vode
2 lista lovora
suvi začin
so, biber
ulje
mirođija

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i iseći na krupno. Pečurke očistiti iseckati na listiće. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Šargarepu oljuštiti i iseći na tračice. Papriku očistiti od semena i iseći na tračice. Kisele krastavce iseći na četvrtine.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekša.
3. Dodati beli luk i šargarepu, pa kratko prodinstati. Dodati pečurke i pržiti dok ne porumene. Zatim, dodati papriku isečenu na tračice i dodati kisele krastavce pa kratko propržiti.
4. Dodati paradajz, vodu, krompir, začine i promešati pa ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša i sastojci sjedine.
5. Poslužiti toplo uz sitno seckanu svežu mirođiju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!