Start Deserti Krtičina torta

Krtičina torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.50 od 5)
Loading ... Loading ...

xz

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika brašna i kašiku kakaoa pa lagano promešati.
2. Smesu sipati u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru u zagrejanoj rerni na 180 °C.
3. U posudi za mešanje umutiti 2 žumanceta, dodati 6 kašika brašna, 10 kašika šećera, 2 vanil-šećera, 2 kašike gustina i malo mleka, promešati i skuvati u preostalom mleku. Ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin te ga sjediniti sa prohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.
5. Na kraju u fil dodati 50 g izrendane čokolade i izrendanu koru od pola limuna.
6. Koru izdubiti tako da ivice ostanu debljine 1 cm. Zatim je premazati džemom od jagode i prohlađenim filom.
7. Preostalo testo izmrviti i posuti tortu.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele
Janoši iz
Temerina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!