Start Vaši recepti Kuglica kocke sa malinama

    Kuglica kocke sa malinama

    KUGLICA KOCKE SA MALINAMAaaaSastojci:
    za testo
    – 2 jaja
    – 250 g šećera
    – 1 kašika masti (ne ravna već punija kašika)
    – 3 kašike meda
    – 4 kašike mleka
    – oko 600 gr brašna
    – 1 kašičica sode bikarbone
    – 2 kašike kakaoa
    za fil od malina
    – 300 g malina
    – 3 kašike šećera
    – 1 puding od maline
    – 1 dcl vode
    za svetli fil
    – 7 dcl mleka
    – 2 pudinga od vanile
    – 250 g putera ili margarina
    – 200 g šećera u prahu
    za preliv
    – 100 gr čokolade
    – 4 kašike ulja

    Priprema
    Na blagoj vatri istopiti mast, med, mleko i šećer, kad bude mlako dodati umućena 2 jaja, brašno i sodu bikarbonu. Zamesiti testo, podeliti na 3 dela i u treći deo dodati 2 kašike kakao da bude masa tamna. Od svetlog dela testa ispeći dve kore. Testo razvaljati na papir za pečenje veličine 20×30 cm, izbockati koru na par mesta i peći da blago porumeni.Tako ispeći još jednu koru.
    Tamni deo testa podeliti na 9 delova. Od svakog dela testa razvaljati šipke dužine 20 cm kao širina kora.
    Peći na 180 stepeni 15 – 20 minuta.
    Fil od malina:
    U 300 gr malina dodati 3 kašike šećera i prokuvati. Umutiti 1 puding od maline sa 1 dcl vode, dodati u maline i skuvati. Topao puding preliti preko pečene 2 kore i ostaviti da se ohladi.
    Svetli fil:
    U posudu staviti 5 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. Dodati u vrelo mleko i kuvati, kad se skuva i ohladi dodati umućen puter ili margarin sa 200 gr šećera u prahu. Filovati kolač:
    Kora prelivena sa filom od malina, 1/2 svetlog fil, poredjati pečene braon štangle ( rasporediti ih da bude rastojanje izmedju njih 1 cm), blago ih utisnuti u fil, pa 2/2 fila, pa kora prelivena malinama, maline da dodju do fila. Kolač blago opteretiti da se dobro stegne pa preliti sa istopljenom čokoladom sa 4 kašike ulja.

    Recept Dane Drobnjak

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!