Start Deserti Kuglof sa suvim grožđem

Kuglof sa suvim grožđem

Fot0: Bakina kujna
Fot0: Bakina kujna

Sastojci:
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
4 jajeta
2 vanil-šećera
1 kašičica ruma
2,5 dl kisele pavlake
60 g suvog grožđa
1 kašika čokolade u prahu
2 kašike ulja
50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom pa postepeno dodavati kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo uz
neprestano mućenje mikserom.
3. Potom dodati sneg od belanaca i suvo grožđe pa polako promešati varjačom.
4. Na kraju dodati čokoladu u prahu i samo jednom promešati da smesa sasvim ne poprimi braon boju.
5. Kalup za kuglof nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njega smesu do 3/4 kalupa. Peći u zagrejanoj rerni na 150°S oko 60 min. Sačekati da se ohladi pa ga izvrnuti i posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!