Start Trikovi i saveti Kulinarske veštine: Izrezbarite labuda od jabuke!

    Kulinarske veštine: Izrezbarite labuda od jabuke!

    7
    Figuru labuda, oblikovanu od pulpe jabuke, možete napraviti za tili čas i ulepšati servirana jela na porodičnoj trpezi.

    1
    1. Sa jedne bočne strane jabuke isecite dva koluta. Manji kolut vam neće biti potreban, a veći ostavite sa strane – njega ćete kasnije iskoristiti. Potom odsečenu stranu jabuke postavite nadole kao postolje.

    2
    2. Nakon toga sa dve bočne stranice isecite deblje kriške jabuke koje ćete oblikovati u krila.

    3
    3. Od svake deblje kriške isecite još dve manje, debljine najmanje 5 mm, a zatim ih pažljivo razvucite da dobijete krila.

    4
    4. Od većeg koluta, koji ste izdvojili na samom početku, pažljivo isecite vrat i kljun labuda. Potom odsecite peteljku i zabodite u glavu da se dobije oko.

    5
    5. U sredini trupa napravite udubljenje u obliku pravougaonika pa u njega zabodite vrat sa glavom labuda. Manji komad jabuke, poput klina, zabodite u udubljenje kod vrata da bi se pričvrstio za trup.

    6
    6. Oblikovana krila postavite na mesto sa kojeg ste isekli veće kriške i labud je gotov.

    Tekst i foto: Life Content

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!