Start Glavna jela Supe i čorbe Kupus čorba sa piletinom

Kupus čorba sa piletinom

glavno-jeloSastojci:
– 350 g pilećeg belog mesa
– 500 g svežeg kupusa
– 50 g putera
– 2 kašike gustina
– 1,5 l juneće supe
– 2 žumanceta
– 1 dl biljne pavlake
– 2 kašike kisele pavlake
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Pileće belo meso skuvati u junećoj supi, ostaviti ga da se ohladi, te iseći na kocke. Svež kupus iseći na rezance.
2. Na malo putera propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati barenu piletinu i naliti supu u kojoj se piletina kuvala.
3. Gustin razmutiti sa malo vode te sipati u čorbu, začiniti je po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
4. Posebno umutiti biljnu pavlaku, žumance i kiselu pavlaku pa umešati u gotovu čorbu.
n

Ocena za recept je:
Pogledaj rezultate

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!