Start Predjela Kupus kifle

Kupus kifle

Clipboard16

Priprema:
1. Kvasac staviti u mlako mleko, dodati šećer i sačekati da nadođe.
2. Brašno sipati u veću posudu, dodati so i nadošao kvasac, pa sve promešati.
3. U napola umešeno testo dodati ulje, pa nastaviti natiranjem dok se ne dobije glatko testo.
4. Testo podeliti na 2 lopte i ostaviti ih pola sata.
5. Razvući testo što tanje, u obliku pravougaonika, i premazati ga filom. Dobro umutiti mast, žumanca i so, a po želji dodati malo susama ili sira i mlevenih čvaraka.
6. Premazane jufke uviti u štrudle i iseći na deblje komade.
7. Poređati ih u podmazanu tepsiju, premazati belancetom i pustiti da narastaju oko 45 minuta.
8. Peći u dobro zagrejanoj rerni, oko pola sata.

Recept Aleksandre Miličić iz Kule
Recept Aleksandre
Miličić iz Kule

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!