Start Kuvamo sa Kuvamo sa: Desert po receptu food blogerke Tanje Leković – Cic pita

Kuvamo sa: Desert po receptu food blogerke Tanje Leković – Cic pita

Foto: Kuhinja zaposlene žene
Foto: Kuhinja zaposlene žene
  • 80 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

½ kg kora za pitu
Fil
3 jajeta
1 čaša* šećera
1 vanil-šećer
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1 prašak za pecivo
±½ kg višanja
Preliv
3 čaše šećera
2 čaše vode

Napomena: čaša* = čaša od jogurta (180 g). Umesto jogurta može se koristiti kiselo mleko.

Priprema:

Preliv
1. U posudi zakuvati šećer i vodu da provri, a zatim kuvati još deset minuta pa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Fil
1. Umutiti jaja, dodati šećer i vanil-šećer pa nastaviti mućenje. Usuti ulje, zatim dodati jogurt i prašak za pecivo pa mutiti dok smesa ne postane glatka.
2. Kore podeliti na pola. Svaku koru premazati filom i ređati u pleh. Nakon što se utroši polovina kora, po srediti posuti višnje.
3. Potom nastaviti ređanje preostalih kora, premazujući svaku koru filom. Odozgo ne mazati.
4. Pitu iseći na kocke i peći u unapred zagrejanoj rerni 10 minuta na 200ºC a zatim nastaviti sa pečenjem još 30 minuta na 180ºC.
Finalni postupak
1. Vruć kolač preliti hladnim prelivom i ostaviti da se potpuno ohladi pre služenja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!