Start Kuvamo sa Kuvamo sa: Kuvarancije – slana štrudla

Kuvamo sa: Kuvarancije – slana štrudla

Foto: Kuvarancije
Foto: Kuvarancije
  • 150 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
1 kašičica soli
¼ kašičice šećera
7 g suvog kvasca
300 ml vode
mast
Punjenje
6 kašika krem sira
9 kašika suvog paradajza
6 kašika pesta

Priprema:

1. Brašno, so, šećer i kvasac promešati pa dodati vodu i zamesiti testo dok ne postane glatko i elastično.
2. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Testo premesiti i podeliti na tri dela.
4. Formirati jufkice a zatim svaku rastanjiti oklagijom što je više moguće.
5. Premazati testo otopljenom mašćcu pa lagano razvlačiti rukama što je više moguće dok se ne dobije tanka i skoro providna kora.
6. Zatim, testo premazati filom po izboru i polako urolati.
7. Testo uzdužno prepoloviti pa uplesti naizmeničnim prebacivanjem dve izrezane polovine.
8. Štrudle položiti u pleh obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti da odstoje na toplom mestu oko sat vremena.
9. Testo premazati uljem, posuti krupnom solju i peći u ugrejanoj rerni na 250ºC dok ne porumeni tj. oko 20 min.
10. Pečene štrudle izvaditi iz pećnice, sačekati da se prohlade pa iseći na parčad željene veličine i poslužiti.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!