Start Kuvamo sa Kuvamo sa: Lanom Belić, La cuisine creative

Kuvamo sa: Lanom Belić, La cuisine creative

Foto: La cuisine creative
  • 40 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
700 g mekog brašna
300 g integralnog pšeničnog brašna
25 g svežeg kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
3 dl mleka
2 dl vode
2 dl jogurta
2 dl ulja
Pica
oko 500 g ludog testa
sos od paradajza
šunka
nekoliko šnitica slanine
sir
pečurke

Priprema:

Testo
1. Razmutiti kvasac u ½ šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom dok ne ispuni celu šolju.
2. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna, dodati so, pripremljeni kvasac i ostale sastojke. Sve dobro promešati i zamesiti da se dobije testo koje se pomalo lepi za ruke.
3. Dodati još brašna, po potrebi, ali testo treba da ostane veoma mekano.
4. Testo premazati uljem, staviti u veću plastičnu kesu i zatvoriti. Čuvati u frižideru i koristiti po potrebi, za pripremu hleba, kifli, lepinja, pice i dr.
Pica
1. Od pripremljenog integralnog ludog testa odvojiti potrebnu količinu i oblikovati testo za pizzu.
2. Pripremljeno testo premazati sosom od paradajza, poređajte seckanu šunku, slaninu, pečurke, a mogu se dodati čeri paradajz, seckane paprike ili nešto drugo prema ukusu.
3. Obavezno naribati dosta sira i posuti seckanim peršunom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 25-30 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!