Start Zanimljivosti “Paklena kuhinja”: Sredom od 21.15h na Prvoj TV!

“Paklena kuhinja”: Sredom od 21.15h na Prvoj TV!

Jovica-Jovicic-kuvar
Pakleni kuvar Jovica Jovičić, gastronom svetskog glasa hvata se u koštac sa lošim restoranima i “oštrim rezovima” ih pretvora u savršeno mesto za ishranu i uživanje.  Njegovom oštrom oku ništa neće promaći, zapaziće i najmanji nedostatak i bez dlake na jeziku davaće “gorke” savete dovodeći atmosferu do usijanja. I sve to za dobrobit restorana.
Jovica Jovičić je slučajno ušao u svet gastronomije. Išao je u trgovačku školu koja se nalazila blizu čuvenog restorana “Pod lipom” u kojem je njegov otac radio kao konobar gde se preko leta zapošljava i kod čika Duleta pronalazi skrovište pod šerpama i tiganjima. Ubrzo se, kako sam voli da kaže, gubi u Bermudskom trouglu kafana – “Pod lipom”, “Grmeč” i “Šumatovac”.
Kao svaki zaljubljenik u svoj posao, Jovica kreće u otkrivanje tajni kulinarskog sveta. Nakon šest meseci sticanja prakse u jednom porodičnom restoranu u Milanu, vraća se u Beograd i počinje da radi u čuvenom restoranu “Knez”. Koristi svaku šansu za usavršavanje u inostranstvu te odlazi u Moskvu, Atinu i Italiju gde gostuje u restoranima najpoznatijih vinarija – Sartori, Banfi, Fumaneli… Tokom snimanja filma „Spasilac”, Jovica je svakodnevno kuvao za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski, Žan Mark Bara kao i za Predraga Antonijevića i mnoge srpske glumce. Nakon ponovnog odlaska u Moskvu 2000. godine, imao je priliku da kuva i u dači, vikendici Vladimira Putina.
Jovica je svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično stavljao u službu ugostiteljskih objekata. Godine 2011. imenovan je za direktora restorana “Public”, a iste godine postavlja restorane “Sportcaffe” u Beogradu, “Stefan” u Budvi i “Knjaz” u Podgorici. Godinu dana kasnije, Jovica počinje da se takmiči u kulinarstvu i kao kapiten srpskog tima osvaja zlato na Mediteraneu. Medalje nastavljaju da se nižu. Početkom ove godine, tim na čelu sa Jovicom osvaja srebro u Istanbulu, u individualnom takmičenju osvaja bronzu za izradu paste, a u disciplini Black box prvi put za Srbiju naš tim osvaja Gran pri i zlatnu medalju. U Solunu osvaja zlato u spremanju jela od jagnjetine i još jednu zlatnu medalju za moderno jelo, a sve u organizaciji Asocijacije šefova kuvara Srbije čiji je Jovica član.
O svojoj novoj ulozi, Jovica kaže: “Paklenu kuhinju živim od ’87. godine, ozbiljno se bavim konsaltingom restorana od 2005, tako da ono što će publika gledati na televiziji, predstavlja sastavni deo posla kojim se bavim“.

Emisija “Paklena kuhinja” emituje se sredom od 21.15h na Prvoj TV.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!