Start Predjela Peciva Lađice s povrćem

Lađice s povrćem

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 60 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

900 g mekog brašna
300 ml mleka
200 ml jogurta
200 ml ulja
40 g kvasca
1 kašičica šećera
1 crvena paprika
1 zelena paprika
200 g praške šunke
200 g mladog sira
2 jajeta
so

Priprema:

1. Sjediniti 200 ml mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Potom izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje, jogurt i malo soli po ukusu. Sastojke ručno izmešati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Prašku šunku, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice. Zatim seckane sastojke sjediniti sa izmrvljenim mladim sirom, 1 jajetom i promešati.
4. Nadošlo testo oklagijom istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ga iseći na pravougaonike (8×6 cm).
5. Bočne strane pravougaonika malo saviti ka unutra, a vrhove slepiti da se dobije izgled lađe. Na isti način oblikovati i preostalo testo.
6. Unutrašnjost lađa napuniti pripremljenim filom a ivice premazati umućenim jajetom. Složiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!