Start Deserti Lagani čokoladni mus

Lagani čokoladni mus

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
170 g čokolade
80 g mleka
1 žumance
4 belanaca
80 g šećera
2 dl slatke pavlake

Priprema:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti izlomljenu čokoladu i mleko, pa zagrevati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smesu.
2. Sloniti s pare i ostaviti da se prohladi, pa umešajte žumance.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
4. U smesu od čokolade polako varjačom umešati šam od belanaca.
5. Pripremiti 6 manjih staklenih čaša pa u njih razliti mus od čokolade. Odgore dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!