Start Glavna jela Povrće Lako i ukusno – pečeni krompirići sa jajima

Lako i ukusno – pečeni krompirići sa jajima

Krompirići s prženim jajetom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg mladih krompirića
1 kašičica belog luka u prahu
100 ml ulja
4 jajeta
so, biber
bosiljak

Priprema:

1. Krompiriće dobro oprati i ocediti od viška vode. Krupnije krompiriće preseći na pola.
2. U dubljoj posudi pomešati ulje, beli luk, so i biber pa dodati krompiriće i promešati.
3. Preručiti u posudu pogodnu za pečenje u rerni, prekriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko pola sata. Zatim, skloniti foliju, promešati i nastaviti pečenje narednih pola sata tj. dok krompir fino ne porumeni.
4. Izvaditi iz rerne i sačekati da se malo prohladi, a za to vreme ispržiti jaja na malo masnoće.
5. Poslužiti po četvrtinu pečenog krompira i jaje, dekorisano listom bosiljka i krupno mlevenim biberom.

Preporučujemo i recept za krem salatu od krompira sa tunjevinom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!