Start Predjela Langoši

Langoši

langosi
Priprema:
1. U 1 dl mlakog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i kašikom brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. U posudu za mešenje staviti brašno pa dodati nadošli kvasac i so. Promešati i sipati preostalo mlako mleko i mlaku vodu.
3. Umesiti glatko testo (da se odvaja od prstiju). Ostavite ga na toplom da naraste.
4. Ruke namazati uljem kako se testo ne bi lepilo te kidati rukom komadiće testa.
5. Tacnu premazati uljem pa komadiće testa staviti na nju – oblikovati krug i rukama istanjiti.
6. Pripremljene langošice pržiti u vrelom ulju da podjednako porumene sa obe strane.
7. Ispržene slagati na papirne salvete da se upije višak masnoće.
8. Langošice premazati pavlakom, posuti sitno seckanim belim lukom i rendanim sirom (umesto belog luka i pavlake može se staviti kečap).

Recept Andreje Čabai iz Malog Iđoša
Recept Andreje Čabai iz Malog Iđoša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!