Start Zanimljivosti Lek jeseni: Zašto je važno jesti bundevu?

Lek jeseni: Zašto je važno jesti bundevu?

Priprema bundeve
– Kod zapaljenja bubrega ili bešike savetuje se svakodnevni obrok od dinstane, neslane bundeve s malo paradajza i seckanog crnog luka koji je začinjen kašikom pavlake.
– Najjednostavniji oblik pripreme bundeve je pečenje u rerni. Tada se kora ne odstranjuje, a dužina pečenja zavisi od debljine ploda. Pečena bundeva prelivena sa malo meda i posuta cimetom izuzetno je zdrav zimski slatkiš.
– Semenke bundeve treba oljuštiti pre upotrebe, ali voditi računa da se ne ukloni tanka sivozelena opna, koja je posebno bogata lekovitim sastojcima. Semenke mogu da se grickaju, dodaju pecivu ili salatama.
– Bundevin puter, koji se sastoji od blendiranih bundevinih semenki, izuzetno je zdrav namaz, koji se može koristiti umesto mlečnog putera ili margarina.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!