Start Deserti / Torte i kolači Lenja pita

Lenja pita

Clipboard22

Priprema:
1. Jabuke oljuštiti i narendati, pa ih prodinstati sa malo ulja i sa 100 g šećera (po ukusu može i više). Kad se šećer otopi, skloniti sa vatre.
2. Penasto ulupati jaja sa šećerom, dodati jogurt i ulje, te isključiti mikser i varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Podeliti na dva dela.
3. Jedan deo smese uliti u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 180-200°C da se uhvati korica.
4. Izvaditi iz rerne, rasporediti fil od jabuka, a zatim i drugu polovinu smese. Narendati čokoladu i vratiti u rernu da se dopeče još na 20 minuta.
5. Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen. Ostaviti da se malo prohladi, iseći na kocke i služiti.

Recept Snežane Lukić iz Brusa
Recept Snežane
Lukić iz Brusa

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!