Start Deserti Kolači Lincer trouglovi

Lincer trouglovi

lincer trouglovi

Sastojci:

Za testo:
– 300 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 2 kesice vanil-šećera
– 2 jajeta
– 100 g margarina

Za fil:
– 200 g margarina
– 200 g šećera
– 4 kašike mleka
– 150 g mlevenih oraha
– 150 g seckanih oraha
– malo rendane kore limuna
– cimeta po ukusu
– 1 kesica vanil-šećera

Za premaz:
– 100 g čokolade
– 20 g margarina

Ostalo:
– 5 kašika pekmeza od kajsija

Priprema:

Testo:
1. Penasto umutiti jaja sa vanil-šećerom.
2. Posebno umutiti margarin i sjediniti sa jajima.
3. Zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i pripremiti testo za koru.
4. Razvući testo u tepsiju i premazati ga pekmezom.

Fil:
1. Rastopiti margarin sa šećerom i mlekom, pa umešati orahe, limunovu koru, vanil-šećer i cimet po ukusu.
2. Promešati i premazati preko pekmeza.

Finalni postupak:
1. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
2. Pečen kolač iseći na kvadrate, pa svaki kvadrat napola da se dobiju dva trougla.
3. Kada se ohladi, rastopiti čokoladu sa margarinom, te u nju umakati svaki ugao trougla.

Recept Radoslave Dabić iz Novog Sada.

Arhiva: Pošalji recept

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!