Start Predjela Peciva Lisnate rolnice

Lisnate rolnice

lisnate rolnice
Sastojci:
za testo
– 900 g brašna
– 5 dl mleka
– 1 dl ulja
– 1 kašika soli
– 1 kašičica šećera
– 1 kocka svežeg kvasca
– 200 g margarina
– 1 jaje
– susam
za fil
– 400 g praške šunke
– 300 g sitnog sira 1 žumance

Priprema:
1. U dublju posudu sipati 1,5 dl mlakog mleka, dodati izmrvljeni sveži kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Potom sipati nadošao kvasac i ulje. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti pomoću oklagije, a zatim po njemu narendati trećinu hladnog margarina. Urolati i ostaviti 20 min. da miruje.
Isti postupak ponoviti još dva puta. Posle svakog rolanja testo ostaviti 20 min. da se odmori.
4. Dok testo miruje, pripremiti fil. Prašku šunku iseći na kockice, te sjediniti sa sitnim sirom i žumancetom.
5. Odstojalo testo istanjiti. Duž jednog kraja naneti trećinu fila od sira i šunke.
Urolati do trećine istanjenog testa i okruglim zupčastim nožem rolnu odvojiti od preostalog dela testa. Izdvojenu rolnu iseći na manje komade.
Isti postupak nanošenja fila na preostalo testo i rolovanja ponoviti sa preostalim materijalom da bi se dobile još dve veće rolne koje je potrebno iseći na manje komade.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega mini-rolnice.
Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!