Start Predjela Peciva Loptice od krompira

Loptice od krompira

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 200 g krompira
– 1 dl ulja
– 1 dl mleka
– 1 svež kvasac
– 500 g mekog brašna tip 400
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika soli
– 150 g kačkavalja
– 1 jaje
– 30 g susama

Priprema
1. Krompir obariti sa ljuskom, potom ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi. Kačkavalj iseći na kocke (1×1 cm).
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac i šećer, pa ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, krompir i so. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti u frižider 120 min., da nadođe.
4. Odstojalo, nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm.
5. Odgovarajućim kalupom vaditi krugove od testa, te u sredinu svakog kruga staviti kocku kačkavalja i oblikovati u lopticu.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati punjene kuglice tako da završeci budu okrenuti nadole, premazati ih jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!