Start Deserti Kolači Ludlab

Ludlab

ludlab

Za 10 osoba
Priprema: 75 min.
Mrsno jelo
Pečenje: 15 min.

Sastojci:

Za koru:
– 1 jaje
– 250 g šećera
– 2 kašike masti
– 1 kašika ulja
– 250 g brašna
– 1 kašičica sode bikarbone
– 2 kašike kakaoa
– 2 dl mleka
– 200 g višanja

Za fil:
– 5 jaja
– 300 g šećera
– 2 kašike kakaoa
– 250 g margarina
– 300 g višanja

Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 5 kašika ulja

Priprema:

Kora:
1. Umutiti jaje sa šećerom, dodati mast i ulje. Naizmenično dodavati brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakaoom i mlekom uz neprekidno mućenje.
2. Odgovarajući pravougaoni pleh podmazati i posuti brašnom, pa usuti pripremljenu smesu. Odozgo posuti oceđenim višnjama i peći 15 min. u rerni zagrejanoj na 220°S.

Fil:
1. Umutiti jaja sa šećerom, umešati kakao i kuvati na pari dok se ne zgusne. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin, postepeno dodavati u fil od jaja i miksati.

Finalni postupak:

1. Koru premazati filom i odozgo posuti preostalim višnjama.
2. U šerpici na pari rastopiti čokoladu sa uljem i preliti kolač. Ostaviti u frižideru da se rashladi i stegne.

Arhiva: Bakini slatkiši

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!