Start Glavna jela Meso Mađarska salata

Mađarska salata

DH
DH

Sastojci:
– 400 g govedine bez kostiju
– 5 dl juneće supe
– 2 crvene paprike babure
– 200 g čeri paradajza
– 3 mlada crna luka
– 2 mlada bela luka
– 1/2 veze peršuna
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 1 kašika jabukovog sirćeta
– so, biber

Priprema
1. U manju šerpu sipati juneću supu te dodati govedinu isečenu na rezance i kuvati dok meso ne omekša, a supa ne uvri. Kuvanu govedinu procediti i ostaviti je da se ohladi.
2. Crvenu papriku iseći na rezance, šeri paradajz na polovine, mladi crni i beli luk na kolutove, a peršun sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crni i beli luk, papriku, paradajz i peršun.
4. U mešavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po ukusu i sve dobro promešati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!