Start Zanimljivosti Mali trikovi: 13 neverovatnih načina da upotrebite pivo

Mali trikovi: 13 neverovatnih načina da upotrebite pivo

ID-10011183

Osim što ga pijete s prijateljima, pivo možete da iskoristite na brojne načine, a neki su totalno neočekivani!

1. Marinirajte govedinu

Mariniranjem u pivu, govedini možete da dodate još jedan sloj ukusa koji će istovremeno da uništi neke od loših hemikalija koje mogu da se stvore na mesu za vreme roštiljanja.

2. Operite kosu

Pomešajte pivo s malo destilisane vode i omiljenim eteričnim uljem i imate tečnost koja će vašu dosadnu, ispranu kosu da pretvori u sjajnu, hidriranu grivu.

3. Kontrolišite štetočine u vrtu

Ostavite blizu bilja pivo u niskoj posudi, i imaćete organski način trovanja štetočina koje će da budu dobar plen pticama.

4. Ispolirajte činije

Neka se dobro namoče u pivu, a zatim ih izribajte i biće kao nove.

5. Koristite ga za spavanje

Ali ne na način da se napijete i zaspite. Umesto toga, operite jastučnice u vodi u koju je dodato malo piva, i pustite da vas miris omami u svet snova.

6. Ublažite bolne mišiće

Ako imate pivo u limenci, zamrznite ga i iskoristite za hlađenje upaljenih mišića.

7. Okupajte se

Pomešajte omiljeno pivo sa sapunom na bazi maslinovog ulja i nastavite s kupanjem. Što duže ostanete u kadi, to će vam posle biti mekša i nežnija koža.

8. Ispecite hleb

Pivo i hleb kao da su stvoreni jedno za drugo. Imaju iste osnovne sastojke, a gljivice iz piva pomoći će u dizanju hleba. Iako će alkohol da ispari, moći ćete da osetite njegov ukus u tragovima.

9. Osvežite travnjak

Malo pošpricajte pivo po travnjaku jer će fermentisani šećer pripomoći rastu, a kiselina će da ubije sve loše što bi moglo da raste na travi.

10. Opustite prečvrsto pričvršćene šrafove

Mehurići iz piva će da uklone rđu sa metala. Polijte ih pivom i nakon što se neko vreme budu natapali, iznenadićete se kako se lako odvijaju.

11. Očistite nakit

Kao i činije, i nakit možete da natopite u pivu kako bi mu vratili onaj stari sjaj.

12. Rešite se mrlja

Ako vam na tepih tokom večeri kapne crno vino, samo preko mrlje polijte pivo i počnite s čišćenjem. Jedino na šta treba da pripazite jeste da nakon čišćenja iz tepiha izvučete miris piva.

13. Ispecite pile na limenci piva

Ovo jelo je sjajno jer pre nego što počnete morate da otpijete pola limenke. Zatim pecite na roštilju pile nataknuto naglavačke na limenku. Nakon nekog vremena piletina će da bude vlažna i puna ukusa.

Izvor: Stil
Foto: Freedigitalphotos.net/Idea go

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!