Start Glavna jela Marinirana junetina u sosu

Marinirana junetina u sosu

marinirana junetina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomešati sve sastojke za marinadu pa u nju staviti junetinu i ostaviti je da odstoji 2 sata.
2. Meso umotati u foliju i peci u zagrejanoj rerni na 250 °C oko 60 minuta.
3. Za to vreme iseckati bukovače i šampinjone te ih izdinstati. Polovinu gotovih pečurki izblendirati, a polovinu ostaviti sa strane za prilog.
4. Pavlaku ugrejati do ključanja pa dodati izblendirane pečurke, promešati i začiniti.
5. Krompir skuvati i procediti, dodati puter, mleko i malo soli pa napraviti pire.
6. Uz pečenu junetinu služiti sos od pečuraka i pire kao prilog.

bojana perišić iz novog sada
Recpt Bojane Perišić iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!