Start Glavna jela Marinirani pileći bataci

Marinirani pileći bataci

  • 160 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 veća pileća bataka
150 ml jogurta
3 kašike majoneza
1 kašičica senfa
1 kašičica mlevene paprike
4 čena belog luka
so, biber
ulje

Priprema:

1. Unutrašnju stranu bataka zaseći, pa oštrim nožem polako odvojiti meso od kostiju. Na isti način pripremiti preostale batake.
2. Potom ih prekriti najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
3. Posebno sjediniti jogurt, majonez, senf, mlevenu papriku, pasirani beli luk i začine po ukusu. Pripremljenom mešavinom preliti batake, pa smesu utrljati u meso, poklopiti i ostaviti u frižider da se marinira 120 minuta.
4. Marinirane batake pržiti u grill tiganju na malo ulja ili ih ispeći na roštilju ili u rerni.

Savet: Na isti način mogu se marinirati pileće i ćureće grudi.

Na sledećoj strani možete pogledati postupak pripreme u slikama tzv. korak po korak… →

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!