Start Glavna jela Meso Medaljoni u slanini

Medaljoni u slanini

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g mesnate slanine
(isečene na listove)
600 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 jaje
4 kašike prezli
1 kašičica mlevene paprike
100 g bebi mocarele
1 brokoli za prilog
3 kašike ulja
mešavina začina
so, biber

Priprema:

1. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, prezle, jaje, mlevenu papriku i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti kako bi se dobila kompaktna smesa.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama praviti medaljone željene veličine. U sredinu svakog medaljona staviti kuglicu bebi mocarele, zataškati je mesom te formirati veću kuglu prečnika 6 cm.
4. U nauljene kalupe za mafine staviti po dva lista slanine unakrsno jedan preko drugog.
5. Preko slanine naslagati pripremljene kugle, a potom ih obmotati krajevima slanine i odozgo zabostiti čačakalice kako se ne bi otvarale. Medaljone peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
6. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!