Start Deserti Medeno srce

Medeno srce

Foto: Bakin kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
Za kore:
1,5 čaša šećera
1,5 čaša vode
3 čaše brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsija
5 kašika ulja
1 kašičica cimeta
Za fil:
7 kašika džema od kajsija
2 kašičice limuntusa
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
30 g margarina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi izmešati sve sastojke.
2. Polovinu smese sipati u podmazan pravougli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 250C 5 minuta da se uhvati korica.
Fil:
1. U džem umešati limuntus i cimet. Premazati izvađenu koru, preliti drugom polovinom testa i peći još 20 min.
4. Ohlađeni kolač premazati otopljenom čokoladom u koju je dodato ulje i margarin.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!