Start Deserti Mediteranski desert: Grčki kolač s pomorandžom

Mediteranski desert: Grčki kolač s pomorandžom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
3 jajeta
80 g margarina
100 ml slatke pavlake
200 g brašna
130 g žutog šećera
1 veća pomorandža
1 prašak za pecivo
50 g čokolade
šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:
1. Pomorandžu oljuštiti i izmutiti u blenderu da se dobije pire.
2. U dubljoj posudi mikserom umutiti omekšali margarin postepeno dodajući šećer.
3. Zatim dodavati jedno po jedno jaje, te mutiti dok se ne dobije glatka smesa.
4. Nakon toga postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo uz mešanje kašikom.
5. Dodati i slatku pavlaku i pire od pomorandže, te promešati. Na kraju umešati sitno iseckanu čokoladu.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa uliti pripremljenu smesu i peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 170°C.
7. Pečeni kolač iseći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!