Start Deserti / Torte i kolači Mekani medenjaci

Mekani medenjaci

Clipboard52

Priprema:
1. Dobro umutiti jaja i šećer, zatim dodati margarin i maslac.
2. Od 125 g meda odvaditi 2 kašike, a ostatak pomešati sa umućenom masom.
3. U brašno sipati prašak za pecivo, vanil-šećer i cimet. Ovu mešavinu postepeno dodavati u smesu sa jajima i zamesiti glatko testo.
4. Praviti manje kuglice i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Vodite računa o tome da između kuglica bude manji razmak.
5. Medenjake peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 15 minuta.
6. Vrele kuglice nakratko umakati u mlaku vodu u kojoj su razmućene 2 kašike meda.
7. Sačekati da se medenjaci malo ocede, pa ih poslužiti.

Recept Anđelke Maravić iz Beograda
Recept Anđelke
Maravić iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!